Ontspannen in de tuin tijdens de coronacrisis

08 april 2020

De tijd van deze coronacrisis geeft onzekerheid: we weten allemaal niet wat er komen gaat. Dat kan je stress en spanning opleveren. Een goede manier om te ontspannen is tuinieren. De frisse buitenlucht en vitamine D van de zon helpen alleen al.

Als er om je heen onverwachtse dingen gebeuren, dan is het fijn om te tuinieren. Je kunt gaan ontdekken hoe je een plant goed in de grond zet, hoeveel water en welke voeding je de plant moet geven. Je bent even niet bezig met de toekomst of wat er om je heen gebeurt, je bent even letterlijk met je handen en voeten in de aarde bezig. Je gedachten worden even in het hier en nu van je tuin getrokken. Dat is een goede afleiding bij het piekeren.

Het tuinieren helpt je ook om je bewust te worden van de schoonheid van Gods schepping. Hoe bijzonder zijn al die bloemen, planten en insecten! God heeft ons rentmeesters van Zijn schepping gemaakt: we moeten goed voor de natuur zorgen. Het is bijzonder om te zien dat tijdens deze coronacrisis de natuur juist tot rust lijkt te komen. De natuur trekt haar winterjas uit en is ineens vol frisse kleuren. Er verschijnen weer bloemen, dieren komen uit hun holen en de vogels bouwen nesten in de bomen. Als je dat in je eigen tuin ziet, kun je daar even bij stil staan. Je mag je erover verwonderen hoe mooi en bijzonder de natuur is.

De coronacrisis hebben we niet in de hand, maar we hebben wel in de hand wat we met onze tuin doen. Als je jouw tuin een goede voorjaarsbeurt hebt gegeven, geeft jou dat ook voldoening: je ziet resultaat. Je ziet ook de dagen erna steeds meer veranderen. Er staan ineens weer struiken in bloei. De vaste plant die dood leek, heeft toch weer nieuwe scheuten. Het is goed om iets te kunnen doen dat resultaat oplevert. Dat kan je ook weer nieuwe hoop geven.

Je moet je er misschien even toe zetten, maar als je eenmaal aan de slag bent, zal je zien dat het je helpt te ontspannen. Je vindt een nieuwe flow, nieuwe energie. En je zult zien dat je bergen kunt verzetten.

Reacties

Laat een reactie achter

Wil je graag reageren op dit verhaal. Heb jij er iets aan gehad? Of wil je gewoon iets met ons delen? Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogposts

Meer blogposts
  • 5 tips om mentaal fit te blijven

    De tijd van deze coronacrisis geeft onzekerheid: we weten allemaal niet wat er komen gaat. Dat kan je stress en spanning opleveren. Een goede manier o…

  • Met je kind praten over corona

    De tijd van deze coronacrisis geeft onzekerheid: we weten allemaal niet wat er komen gaat. Dat kan je stress en spanning opleveren. Een goede manier o…