Mijn ervaring op de Herstelgroep

04 juli 2023

Herkenning en erkenning, twee woorden die voor mij centraal staan als ik terugdenk aan het afgelopen seizoen waar ik tweewekelijks deelnam aan een herstelgroep van Eleos in Ede.

Het raakt om anderen te mogen ontmoeten die ook worstelen met het leven, je herkent je eigen verhaal in dat van de ander. Dit zorgde voor wederzijds begrip en bemoediging. Ook gaven we elkaar tips over hoe je praktisch gezien bepaalde zaken kan oppakken, bijvoorbeeld het aanvragen van een WIA-uitkering. De sessies gaven mij ook erkenning, er werd meegeleefd met mijn eigen worstelingen en ik kon mijn verhaal even kwijt aan mensen die begrepen wat ik doormaakte, dat gaf steun. Doordat elke sessie zijn eigen thema had, leer je elkaar echt kennen op verschillende terreinen van elkaars leven. Elke sessie begon met gebed en een stukje bijbel lezen, want geloof, zo essentieel in herstel, delen we ook. Nu het seizoen officieel ten einde loopt, hebben we zelfs besloten informeel bij elkaar te blijven komen. Zo blijven we elkaar nog steeds tot steun.

Mirthe Knot- Ploeg

Reacties

Laat een reactie achter

Wil je graag reageren op dit verhaal. Heb jij er iets aan gehad? Of wil je gewoon iets met ons delen? Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *