“Ik ben het levende bewijs dat God nog wonderen doet”

11 december 2019
|
4 reacties

Het hebben van een psychische aandoening lijkt statistisch gezien heel normaal: bijna de helft van alle mensen in Nederland krijgt ooit in zijn leven te maken met een psychische aandoening. Tegelijkertijd weten veel mensen niet wat er gebeurt in een psychiatrisch behandelcentrum als de fontein. Marline vertelt over haar tijd in de fontein en de verandering die ze doormaakte.

“Door depressiviteit en een persoonlijkheidsstoornis hield ik vol. Ik liep vast op mijn opleiding en moest worden opgenomen. Ik dwaalde rond in het bos op het terrein en was erg wanhopig. In mijn korte leven had ik al zoveel tegenslagen meegemaakt, dat ik vreselijk diep in de put zat. Het was zelfs zo erg dat ik niet meer wilde leven.

In mijn periode op de fontein heb ik verschillende soorten therapie gevolgd. Dat waren soms wat creatieve vormen als tuintherapie, muziektherapie of psychomotorische therapie. Maar ook schematherapie, systeemtherapie en verschillende individuele gesprekken waren nuttig. In al deze therapieën stond centraal dat delen helen is. Door te delen kun je de weg naar herstel gaan bewandelen.

Laatst kwam ik terug op de fontein. Er was een terugkomdag voor oud-cliënten en familie. Een bijzondere bijeenkomst, die voor veel mensen waardevol is. Een van mijn therapeuten zag mij op die dag en zei: ‘Marline, wat ben jij veranderd! Het is alsof de zon is doorgebroken: nu zie ik wie je écht bent.’ Ook groepsgenoten uit mijn tijd bij de fontein zagen die verandering. Hoe ik kwetsbaar, fragiel en stil binnenkwam en nu een vrouw ben die kracht uitstraalt.

God greep in mijn leven in. Hij gaf mensen om mij heen die onvoorwaardelijke liefde en geborgenheid gaven. Ik geloof dat iedereen mensen om zich heen nodig heeft om overeind te blijven. God gaf mij die mensen, juist op het moment dat ik totaal de weg kwijt was. Ik heb vooral steun gehad van mijn groepsgenoten, die me lieten zien dat ik er mag zijn en dat ik niet alleen ben.

Na twee jaar kijk ik terug en zie ik dat er hoop is, juist ook in de psychiatrie. Mensen weten vaak niet wat er achter de deuren van de psychiatrie gebeurt. Daarom wil ik mijn verhaal delen. Ik ben inmiddels weer verder gegaan met mijn opleiding en geniet met volle teugen van mijn stage.

Ik wil laten zien dat ik er het levende bewijs van ben dat God nog wonderen doet. Ik was tot op de grond toe afgebroken, maar God heeft het opgebouwd tot iets moois. Mooier dan ik zelf had kunnen bedenken.”

Heel de wereld moet het weten, dat God niet veranderd is
En Zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis

Reacties

4 thoughts on ““Ik ben het levende bewijs dat God nog wonderen doet””

 1. anoniem schreef:

  Mooi dat God helpt in de moeilijke tijd waar je toen in zat.Zelf ben ik 2 keer opgenomen geweest in de fontein,heb er ook heel veel aan Gehad,God was er ook in de moeilijke tijd en ben er ook goed uitgekomen

 2. Margriet schreef:

  Mooi Marline dat je dit wilt delen.
  ….én Zijn liefde, als een lichtstraal, doordringt in de duisternis.
  Tot ziens.

 3. Marline schreef:

  Dankjewel Margriet en anonieme gast 🙂 voor jullie reactie. Wat bijzonder dat je er ook goed uit gekomen bent! Hopelijk mag je, net als ik, de opname nu zien als een ‘geschenk’, omdat het zoveel moois heeft gebracht!

 4. Alice schreef:

  Hoi Marline,
  Het is een zegen dat je er zo uitgekomen bent, geen vanzelfsprekendheid. Laten we extra bidden voor hen die het nu zo moeilijk hebben. Dank God in alles en leef in afhankelijkheid van Hem, ook nu. Zonder Hem kunnen we niets! Ik ben 2 keer in de Fontein opgenomen geweest. Ik kijk nu dankbaar terug voor die tijd, heb er zoveel geleerd. Dat is heel groot.
  Het ga je goed, Gods zegen. Groet, Alice

Laat een reactie achter

Wil je graag reageren op dit verhaal. Heb jij er iets aan gehad? Of wil je gewoon iets met ons delen? Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *