Als het leven soms pijn doet

26 augustus 2020
|
2 reacties

Soms kan het leven pijn doen. Er zijn momenten waarop je het niet meer ziet zitten. Dan kan muziek je heel erg helpen en je er doorheen slepen. Vandaag deelt Esmee welk lied haar heeft geholpen tijdens haar opname in behandelcentrum 'de fontein'.

Een aantal jaar geleden werd Esmee opgenomen in behandelcentrum ‘de fontein’.

‘Het ging niet goed met me,’ vertelt ze. ‘Het stormde in mijn leven: ik voelde me eenzaam en elke dag was het donker. Ik was bang voor mezelf en de toekomst. En ik wist dat ik Gods hulp nodig had. Dit lied omschreef precies mijn gevoel: het leven deed op dat moment echt pijn. Vaak zong ik het biddend mee, als een schreeuw om hulp.’

Dan zong ze dit lied, van Reni en Elisa Krijgsman:

Als het leven soms pijn doet
en de storm gaat te keer,
in een tijd van moeite en verdriet.
Alsof de zon niet meer opkomt
en het altijd donker blijft
en de ochtend het daglicht nooit meer ziet.

Juist op die momenten,
als het echt niet meer gaat,
laat me merken laat me voelen,
dat U werkelijk bestaat.
Dat Uw armen om mij heen zijn
en Uw liefde mij omgeeft.
Dat ik zal zien als ik terugkijk,
dat U mij gedragen heeft.

‘Nu, een aantal jaar na mijn opname, kan ik terugkijken en inderdaad zeggen: Hij heeft mij gedragen. En dat doet Hij nog steeds. Hij omringt mij elke dag weer met Zijn liefde.’

Reacties

2 thoughts on “Als het leven soms pijn doet”

  1. Petra schreef:

    Mooi lied dat mijn ook tot steun is geweest.Enige jaren geleden ben ik ook in de fontein opgenomen geweest,daar is het Licht ook weer gaan schijnen en ben ik goed hersteld

  2. Irene schreef:

    Wauw! Wat bijzonder. Dit lied heeft mij zo enorm geholpen tijdens mijn depressie een paar jaar geleden. Biddend, zingend én huilend heb ik dit lied meegedragen. Terugkijkend op deze periode kan ik oprecht belijden dat de Almachtige God mij écht gedragen heeft.

Laat een reactie achter

Wil je graag reageren op dit verhaal. Heb jij er iets aan gehad? Of wil je gewoon iets met ons delen? Laat dan een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *