5 tips om mentaal fit te blijven

18 maart 2020
|
1 reactie

Werk zoveel mogelijk thuis en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Dit advies van de overheid zorgt er voor dat je misschien al een paar dagen thuis bent. Deze dagen kunnen ervoor zorgen dat je misschien wat minder lekker in je vel gaat zitten. Hoe zorg je er nu voor dat je mentaal fit blijft? In deze blog geven we je vijf praktische tips.

 1. Zorg voor een goed dagritme

Misschien valt je dagbesteding (werk of school) wel helemaal weg. Probeer ook dan een goed dagritme te houden. Een keertje uitslapen kan natuurlijk best, maar wijk niet teveel af van je gewone ritme. Zo zorg je ervoor dat je goed blijft functioneren en de overgang naar je school- of werkritme straks niet heel groot is.

 1. Neem tijd om in de Bijbel te lezen of te bidden

Probeer elke dag een stukje te lezen en daar over na te denken. Als je je zorgen maakt dan mag je dat in gebed bij God brengen. Misschien vind je het ook fijn om (met je gezin) een lied te zingen. Je kunt ook meedoen met de Dag van Nationaal Gebed (18 maart).

 1. Kom achter je beeldscherm vandaan

Lees een goed boek, ook als je het boek al eens hebt gelezen. Of maak eens een puzzel. Misschien kun je eens je trapkast of schuur opruimen. Als je lang en veel naar je televisie, laptop of tablet kijkt, kunnen je hersenen wel wat afwisseling gebruiken.

 1. Maak elke dag een wandeling

Begin of eindig je dag met een wandeling, al is het een halfuurtje. Door de frisse lucht knap je op. Dagelijks een uurtje sporten (zoals hardlopen of fietsen) kan je ook helpen. Een voordeel: zo blijf je niet alleen mentaal maar ook fysiek fit.

 1. Bel af en toe eens iemand op

Als je alleen maar een appje stuurt naar mensen, dan gaat dat op den duur ook vervelen. Het is leuk om even de stem van iemand anders te horen. Probeer elke dag eens iemand te spreken, zoals een familielid of een vriend(in).

Heb jij nog een goede tip om mentaal fit te blijven deze weken? Laat het ons weten!

Reacties

One thought on “5 tips om mentaal fit te blijven”

 1. Nelly van Gemeren schreef:

  Heel erg hartelijk dank hiervoor Eleos. Andere GGZ-zorgaanbieders bedoelen het ook goed maar doen toch dingen voor thuiszittende GGZ-cliƫnten die je als christen niet moet willen. Ik ga dit tegen mijn begeleiding zeggen.

Laat een reactie achter

Wil je graag reageren op dit verhaal. Heb jij er iets aan gehad? Of wil je gewoon iets met ons delen? Laat dan een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogposts

Meer blogposts
 • Ook online kun je een volledige ggz-behandeling krijgen

  Werk zoveel mogelijk thuis en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Dit advies van de overheid zorgt er voor dat je misschien al een paar dagen th…

 • Een lied in je hoofd

  Werk zoveel mogelijk thuis en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Dit advies van de overheid zorgt er voor dat je misschien al een paar dagen th…